Meer info

Menno Herder sluit de revue af.

Na de revue word je nog lang niet de tent uitgeveegd. Want de altijd vrolijke Menno Herder zingt een leuk ‘voor iedereen mee te zingen’ repertoire.

Razend bekend in onze omgeving!

Woody's Pannenkoeken

Pancakes by Woody’s. Woody’s staat bekend om de lekkerste pannenkoeken. Wij verheugen ons op de komst van Woody´s en de geur van die heerlijke pannenkoeken. De koks beginnen rond 12.00 uur met het bakken van de pannenkoeken en doen hun uiterste best om alle Okkenbroekers te voorzien van
dit lekkernij.

Kapitein Høk

Met knappende versterkers, ruizende trommelvliezen, brullende motoren en gierende gitaren rocken ze er op los! Boerenrockgroep Kapitein Hök speelt de beste rock uit de Achterhoek. Dat wordt Brekken, zoepen en angoan!

Ze sluiten de zondag af samen met het gezellige meezing repetoire van Harten10. 

Bingo by Betsie & Annet

Voor jong en oud, daarvoor is de vrijdag middag. Betsie & Annet vonden het vorig jaar een leuke succesvolle middag met veel winnaars! Alle leeftijden zijn welkom, vanaf groep 3 kun je al mee doen voor maar 1 muntje. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want om stipt 15.00 uur draait Betsie aan het rad..

WEEKEND WARRIORS

De WARRIORS trekken ook dit festivalseizoen weer ten strijde met een eclectische en prettig gestoorde show tjokvol hits, gestript en geknipt tot een razendsnelle aaneenschakeling van meezing-, luchtgitaar- en andere geluksmomentjes.

Muzikaal kun je alles verwachten met mashups en medleys die je dwars door de top 2000, Nineties Now en MTV’s The Grind heen sleuren. Een explosie van plezier en herkenning voor iedereen van 8 tot 88.

Deze grootse zaterdag avond wordt gecombineerd met muziek van DJ Kevin La Brigde. 

Jaarlijkse Kerkelijk Tentdienst

Al jaren lang beginnen we de Kermis zondag met een oecumenische tentdienst. Vroeg uit bed hoeft hiervoor niet. Vanaf 9:30 uur is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken, waarna de dienst om 10.00 uur begint. De dienst heeft een ontspannen karakter. Kinderen, groot of klein, iedereen is van harte welkom. Voor de kleintjes maken we een hoekje waar ze tijdens de dienst kunnen spelen, kleuren of tekenen.

Volkszanger Maico

>>> NIEUW BINNEN: <<<
We mogen Volkszanger Maico verwelkomen voor de zondagmiddag! Naast Kapitein Hok, Harten10 en DJ Tom. Maico is bekend geworden door Radio NL en het Mega Piraten Festijn. Hij gaat meerdere feesttenten af op zoek naar het gezellige volk. Met zijn eigen singles weet hij elk feestje op zijn kop te zetten. Zo ook Okkenbroek!

De Mollenmepper!

Bij het Mollenmepper spel is het de bedoeling dat er een persoon in het midden gaat staan. Zes anderen verschuilen zich in de gaten rondom de middelste persoon. Zij spelen een mol in een molshoop. De mollen proberen steeds een bal te stelen van de speler in het midden.

Maar… de speler in het midden krijgt een grote hamer waarmee hij of zij de mollen kan meppen zodat ze terug moeten in hun holletje. Wie kan de meeste ballen naar zijn molshoop brengen?

Kids For Free

Ze komen, vallen, rennen, springen, huppelen, lachen, fietsen.. maar willen vooral spelen. Ook de allerkleinsten willen we vermaken door een vernieuwd opblaasbaar haaien springkussen. Natuurlijk weer zoveel mogelijk gratis en zaterdagmiddag een spectaculaire race tegen je vriendjes met het mollenmeppen en de rodeo.

Alle activiteiten op een rijtje: - Lasergamen - De Kop van Jut NEW - Springkussen - Ballenbad - Legoblokken - Zandbak - Draaimolen - Zweefmolen -

Rodeo Voetbal

Yeeha! Een ritje maken op een wilde voetbal. Ben jij sterk en behendig genoeg om te blijven zitten op de voetbal? Toepasselijk! In het weekend dat de halve finale en de finale van het dames voetbal is. Met zes verschillende standen heb je verschillende moeilijkheidsgraden voor zowel jonge deelnemers als oude deelnemers.

Hoe snel beland jij in het luchtkussen? Zet hem op!

Win de K.O.V. Titel met Vogelschieten

We gaan dit jaar opnieuw ouderwets vogelschieten en het gaat hier wel om de K.O.V. titel. De winnaar wordt benoemd als Kampioen Okkenbroeks Vogelschieten. Je kunt je opgeven voor 15 euro waarbij een uitgebreid Chinees buffet tussendoor klaar staat. Vogel schieten is ook voor vrouwen! Vrouwen zijn immers rare vogels gewend. Maximaal aantal deelnemers 75 personen. 

Meld je aan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Zaterdag kun je je vanaf 16:30 uur nog inschrijven (vol=vol). Om 17:00 uur wordt de eerste knal afgevuurd. 

Motor Trial door 8-voudige Nederlands Kampioen

Hij vliegt meters hoog door de lucht, maar kan ook balanceren op het voorwiel of achterwiel. Dit is voor achtvoudig Nederlands Kampioen Alex van den Broek geen probleem. Recht omhoog op een container springen met zijn motor is voor iedere kijker een lust om te zien.

Hij zal zondag middag een complete en spectaculaire show vertonen voor ons allemaal! 

Een optocht “61e editie, ook 61 wagens?” of 16 ??

Met vorig jaar een record aantal wagens tijdens de 60e edititie zetten we ook dit jaar weer onze schouders eronder. Zoals we gewend zijn; is onze optocht wederom zonder thema. 

Dus, twijfel niet: sjatter je vriendengroep of buurt, maak een plan en vergeet vooral niet te vergaderen over jullie wagen.

Opgeven bij Ina Stam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Muzikale Brunch met de Brandheultjes

De zondag ochtend kun je thuis ontbijten overslaan, je schuift al voor 10 euro aan bij onze jaarlijkse brunch.
Dat wordt weer ouderwets gezellig, brunchen en wakker worden met het gezellige Dweilorkest de Braandheultjes uut Hooolten.

Ken je ze? Blaas je mee? Wil je graag mee-brunchen, maar heb je een speciaal dieet? Meld dit dan even aan Marloes Haverkamp Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Harten10

Wisselende geluiden in de singles van Harten 10, beetje Nederpop, maar je hoort ook soms een ´piraten´ vleugje. Want in de piratenwereld zijn ze graag geziene artiesten. Menig piratenzender zorgt er jaarlijks voor dat het duo op hun podium staat!

Revue

Heel Okkenbroek in de gordijnen!

Een gordijn… Wie zou dat hebben uitgevonden?  En wat stelt het voor? Een lap stof die we thuis hebben hangen om de kou buiten te sluiten maar vooral om inkijk in jouw wereld te voorkomen.

Met de revue is dat anders: daar gooien we de gordijnen open om iedereen een kijkje te geven in alles wat er ingestudeerd is aan zang, muziek, dans en sketches . Dat gaan jullie zien want deze mensen staan voor het voetlicht. Maar wat je níet ziet, dat zijn de dingen die gebeuren áchter het gordijn: het werk van de toneelmeesters, de “gordijntrekker”, de mensen van licht en geluid, de regie, schmink, enz.

Om die mensen hun werk te kunnen laten doen moet het gordijn af en toe dicht want dat hoeven jullie niet te zien. Lastig misschien voor u, maar waren die mensen  er níet, dan was er geen revue en zat heel Okkenbroek in de gordijnen!

Over gordijnen gesproken… omdat zoveel vrijwilligers zich inzetten om het Okkenbroeksfeest tot een grandioos geheel  te maken wil het wel eens voorkomen dat spullen ergens anders belanden dan je gewend bent en kan het een ware zoektocht worden om, bijv. het toneelgordijn op het spoor te komen. Maar, net als een mens, heeft een gordijn ook het recht  om zich terug te trekken op het moment dat je jezelf niet toonbaar vindt.  Zeker wanneer zich  gaten gaan vertonen, veroorzaakt door gedierte beginnend met een M.

Misschien toch tijd om het gordijn met pensioen te sturen maar voor dit jaar nog niet want nu moet hij nog dienst doen in de revue “Wie hebt ’t wier gangs!”

Wees er allemaal bij want het wordt weer leuk!!

© 2019 Okkenbrooksfeest
Locatie: Oerdijk / Koerselmansweg
Okkenbroek

Voorzitter: Marloes Haverkamp
Tel: 06 1374 34 37
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontwerp & ontwikkeling | Blinck Media & Webdesign Buro i.s.m. Marloes en Suzanne van De Feestcommissie